beautyomg

Direktlänk till inlägg 7 maj 2012

Mer om smink - Mascara

Av Beauty OMG - 7 maj 2012 12:48

Mascara

Mascara är en typ av smink som med fördel används för att måla ögonfransar, och få dem att verka längre och tjockare. Förr i tiden kallades mascara för ”ögonfranstusch” innan den nya beteckningen ”mascara” dök upp i svenskan första gången 1949. Mascaran är också till för att ge ögonfransarna volym och kan till och med få ögonen att se större ut. Det finns idag mascaror på markanden som är vattenfasta, och kan inte avlägsnas enbart med vatten. Den moderna mascaran skapades 1913 av kemisten T.L Williams åt hans syster Mabel. Mascaran bestod av kolpulver blandat med vaselin och William började sälja den via postorder. Företaget Maybelline, en kombination av systerns namn och vaselin, blev så småningom ett stort kosmetikföretag. Maybelline är nu en utav många kända kosmetikföretag.

Mascaran finns i olika färger t.ex mörkblå, mörkbrun, mörkgrön och brun, men den vanligaste färgen är ändå svart, som också finns i olika svarta färger. I vissa butiker säljer de även lila, rosa, ljusblå eller orangea mascaror. Sedan finns det mascaror med bara färgade ”fransar” tex en mascara med rosa ”fransar” och svartbrun färg. Det har även kommit färgen ”Guld”.


Så här sminkar du dig med mascara: 
Det viktigast med en bra borste när man sminkar sig med mascara. Om man har långa ögonfransar funkar det bra med en liten större borste, men om man har korta ögonfransar så funkar det bättre med en lite mindre borste. Var mycket noga med att få mascaran ända in i inre kanten av ögonfransarna, så att färgen inte bara fastnar på ändan av fransarna. Om du har väldigt ljusa ögonfransar så kan du måla lite ovanpå fransarna också.


Fakta härifrån: http://www.onlinesmink.se/mascara/



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Beauty OMG - 10 maj 2012 13:30

     

Av Beauty OMG - 9 maj 2012 13:30

         

Av Beauty OMG - 8 maj 2012 15:00

Det är alltid roligt att se hur kändisar och personer utvecklar sin stil.  Här kan ni se "då och nu", det är klart att det skiljer sig vad dem har på sig vid olika tillfällen, men  bilderna är tagna med stora mellanrum och man kan ändå se hur dem...

Av Beauty OMG - 8 maj 2012 13:30

     

Av Beauty OMG - 8 maj 2012 13:30

Känner ni igen dem?        

Följ

beautyomg
bloglovin

Presentation

Kontaktuppgifter, hur ni tipsar och annan information hittar ni här;

Translate

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Annons

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

Länkar

RSS

Annons

Annons:

Bloggar:


Ovido - Quiz & Flashcards