beautyomg

Direktlänk till inlägg 7 maj 2012

Mer om smink - Läppstift

Av Beauty OMG - 7 maj 2012 12:48

Läppstift

Läppstidt har använts som smink sedan antikens Egypten. På den tiden var det socialt accepterat för båda könen och ansågs ha en magisk kraft. I början användes röd ockra som blandades med vatten och duttades på läpparna, som då fick den förföriskt röda färgen. Bruket kom via Grekland och Rom till övriga Europa.

Under medeltiden var det vanligt att nunnor sminkade sig med läppstift. Troligtvis för att många nunnor kom från de högre samhällsklasserna. Klostren var även viktiga producenter av läppstift som tillverkades av blod och fett, ibland tillsammans med arsenik, samt krossade fiskfjäll.

Det som vi idag menar med läppstift uppfanns i Frankrike år 1883. Det var tillverkat av bivax och ricinolja blandat med färg. Först på 1920-talet blev läppstift mode.



Frågor och svar:

F: Hur använder jag läppstift på bäst sätt?

S: Vi föreslår att du först målar hela läpparna och inte bara konturerna med en matchande läppenna. Sedan tar du på läppstiftet. Efter det så sätter du en tunn pappersnäsduk över munnen. Tar sedan puderborsten med löspuder och pudrar på pappret, där munnen är då självklart – för att fixera läppstiftet med hjälp av pudret. Om du vill kan du sedan upprepa proceduren för att bygga upp läppstiftet i lager.


Fakta härifrån: http://www.onlinesmink.se/lappstift/

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Beauty OMG - 10 maj 2012 13:30

     

Av Beauty OMG - 9 maj 2012 13:30

         

Av Beauty OMG - 8 maj 2012 15:00

Det är alltid roligt att se hur kändisar och personer utvecklar sin stil.  Här kan ni se "då och nu", det är klart att det skiljer sig vad dem har på sig vid olika tillfällen, men  bilderna är tagna med stora mellanrum och man kan ändå se hur dem...

Av Beauty OMG - 8 maj 2012 13:30

     

Av Beauty OMG - 8 maj 2012 13:30

Känner ni igen dem?        

Följ

beautyomg
bloglovin

Presentation

Kontaktuppgifter, hur ni tipsar och annan information hittar ni här;

Translate

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Annons

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

Länkar

RSS

Annons

Annons:

Bloggar:


Ovido - Quiz & Flashcards